Workshop voor leerlingen

De workshop is een product uit het programma "Laat het licht aan".

Achtergrond: De workshop kwam tot stand in de Corona periode, waardoor theaters lastig te boeken waren, of de school geen externe activiteiten kon of mocht ontwikkelen. De workshop blijft een vast product dat te boeken is in het "Laat het licht aan" programma. 
Become better
1500+
leerlingen hebben de workshop gevolgd.
1 op de 5
jongeren heeft regelmatig depressieve gedachten.
10+
gegeven workshops in de corona periode.
Met de telefoon in de hand.

Interactief

De interactieve workshop is speciaal voor de doelgroep 14+ ontworpen. Met behulp van hun smartphone geven de leerlingen antwoord op vragen en kunnen zij dynamisch meedoen met quiz elementen. Op deze manier wordt wordt ervoor gezorgd dat het onderwerp depressie op een luchtige en toegankelijke manier wordt benaderd. Naast de interactieve vragen, gaat de trainer van Throughout samen met de groep in op de vragen en coacht de leerlingen in en met toepasbare oefeningen. De leerling krijgt daardoor niet alleen inzicht in het onderwerp depressie, maar gaat ook ervaren wat het is om zijn sombere gevoelens bespreekbaar te maken in zijn omgeving.

Drag to resize

Film

Na een korte introductie start de workshop met het kijken van de film. De film volgt het verhaal van Jarno. De scènes in de film worden afgewisseld door aanvullend commentaar van professionals uit de jeugd zorgverlening. Daardoor wordt er per onderwerp extra diepgang gecreëerd.

E-learning

De e-learning bestaat uit een aantal vragen die extra diepgang op het onderwerp geven. De leerling of docent kan de vragen op eigen gelegenheid invullen. De workshops worden op school of in theater gegeven aan (grote) groepen in één keer.
Duur: 1 dagdeel, b.v. 09:00 - 13:00 incl pauze van 45 minuten.
Locatie: Lokaal, kantine, gymzaal of theater 
Benodigdheden: beamer, met USB-C beeldaansluiting voor laptop
Geluid: geluidssysteem
(1 handheld microfoon)

Vraag hier jouw prijs op maat aan!

Drag to resize
In verband met de variabele factoren per school (Locatie, aantal leerlingen, apparatuur) wordt er voor iedere school een prijs op maat gemaakt.