Maak depressie bespreekbaar bij jullie op school

Laat het licht aan helpt het voortgezet onderwijs om op school het onderwerp depressie bespreekbaar te maken bij leerlingen en het onderwijs personeel. 
Drag to resize
 • CJP Acceptant
 • Maatwerk oplossingen
Write your awesome label here.

Depressiepreventie bij jullie op school

 • Een bijzondere film
 • Lespakketten voor leerling en voor begeleiders
 • Goed geïntegreerde opdrachten
 • Certificaat 

Grote aantallen, grote korting

Prijzen starten vanaf 65 cent per kijker, of per leerling. Dat is bij 400 kijkers. Bij 100 deelnemers kijk je al voor €5 per leerling. Dat is best aantrekkelijk, toch? 

Film kijken + Voorstelling

Bij het boeken van de voorstelling in deze coronatijd, ontvang je het volledige bedrag dat je in de film hebt geïnvesteerd terug. Vraag naar de voorwaarden. 

De film

Laat het licht aan is de eerste film die het onderwerp depressie op een begrijpelijke manier bespreekbaar maakt.

De experts

De scenes in de film worden afgewisseld door professionals. Zij nemen de kijker per onderwerp steeds meer de diepte in. 

Werk opdrachten

Na het kijken van de film maakt de kijker reflecterende opdrachten die zijn kennis over depressie verder verdiepen. 

Certificaat

Na het afronden van de film en de lessenreeks krijgt de kijker een digitaal certificaat en dat geeft een boost aan het zelfvertrouwen. 
Dit project is spot on! Een schitterende film met lespakket die positief (handelings) perspectief biedt voor iedereen die in aanraking komt met depressie. Ik hoop dat het veel mensen gaat bereiken! #laathetlichtaan

Sipke Jan Bousema
Presentator Ondernemer
de film gaat over gevoel, toch kun je er best wel woorden aan geven

Zij hebben de film al gezien

Ik weet eindelijk een beetje hoe het in het hoofd van m'n beste vriendin gaat. Al sinds 4 jaar oud delen we alles, maar sommige dingen zijn niet echt uit te leggen als je er zelf zo in zit. Waardoor ik nooit echt binnen heb kunnen komen bij haar. Door de film kon ik toch een soort binnenkomen, konden we doorpraten over dingen die we zagen of die Jarno vertelde/zong. Snap een beetje wat of hoe ze denkt, welke dingen invloed hebben en waarom reacties zo zijn. Kan er nu ook inhoudelijk wat meer zijn voor haar. Maar ook voor anderen, dit is zo belangrijk.  
Macy (naam is privé)
"Dit was zo mooi, breekbaar en fijn duidelijk, waardoor het toelaten makkelijk was. Enorm dankbaar voor deze film, dat ik hem mocht zien, maar ook dat wat jullie aanbieden en doen voor zoveel anderen. Het is zo belangrijk. Muziek is altijd een bron van herkenning voor me geweest en deze nummers waren zo herkenbaar. 
Soms is het gewoon enorm fijn als een ander eens uitlegt hoe het voelt een droge druppel te zijn, of hoe het is je vast te voelen."
Nanette Panhuizen
Laat Het Licht Aan is een persoonlijk, integer en leerzaam document over depressiepreventie. Jarno (23) vertelt over zijn jeugd met misbruik en zijn puberteit met een depressie. Tijdens de film herleeft hij de fase voor, tijdens en na zijn depressie. De film bevat waardevol commentaar van professionals, waaronder onze senior onderzoeker Saskia Merelle.

Scarlet Hemkes
113 Zelfmoordpreventie
Betaal onze producten gemakkelijk met jullie CJP Cultuurkaart tegoed. 
laat het licht aan bulk tickets

Grote aantallen betekent groot prijsvoordeel

Met grote groepen kijken, levert een aantal voordelen op, zoals een grote staffelkorting, maar ook ongelimiteerde toegang tot de trainingsdocumenten binnen het begeleidersprogramma. 

 • Persoonlijke omgeving per kijker
  Iedere kijker kan zijn eigen aantekeningen maken, antwoorden op de vragen opslaan en verder gaan waar hij is gebleven. 
 • Begeleiders of zorg coördinatoren kunnen worden aangemeld als 'teacher' binnen ons systeem. Daardoor is per leerling te zien wat de voortgang is op detail niveau. 
 • Inclusief (max 50) licenties voor het begeleiders programma
€2,00 per ticket
t/m 500 tickets
€1,50 per ticket
500 - 1000 tickets
€0,60 per ticket
vanaf 1000 tickets
bekijk wat korting voor jullie kan betekenen

Start met Laat het licht aan en vraag ook een prijsopgave aan voor jullie school!

onze masterclass series voor docenten en personeel

Workshop suicide preventie voor VO personeel

Deze hands-on workshop wordt jullie aangeboden in samenwerking met 113 zelfmoordpreventie. 
Write your awesome label here.
"Wow, Ik had zelf weinig tot geen voorbereiding nodig. Door "Laat het licht aan" denken we dat de leerlingen belangrijke tools voor het leven hebben meegekregen."
Drag to resize
Marc 
CKV Docent (LHLA Testgroep)
"Na afloop was het stil. Ik weet zeker dat het verhaal een heel aantal leerlingen flink aan het denken heeft gezet. De belangrijkste boodschap is: wát er ook gebeurt of wát er ook aan de hand is: je kunt erover praten."
Drag to resize
Tim Neutelings 
Directeur middelbare school
"Deze film stelt mij in staat een grote groep van mijn leerlingen tegelijkertijd te bereiken. Het programma heeft me niet teleurgesteld. Ik was zelfs blij verrast met het resultaat"."
Drag to resize
Anouk
Docent VWO (LHLA Testgroep)
laat weten hoe jij laat het icht aan zou willen inzetten

Vraag vrijblijvend aan

Met hoeveel leerlingen wil jij Laat het licht aan kijken?
En kijken ze dan in groepjes, of allemaal op hun eigen device?
Wanneer zou je ongeveer willen kijken?
Hebben jullie behoefte aan maatwerk?

Laat het ons even weten! En wij sturen jullie een voorstel!

Maak een persoonlijke afspraak om de mogelijkheden te bespreken

Veel gestelde vragen

Kunnen wij van te voren met jullie in contact komen?

Ja dat kan, wij stellen persoonlijk contact heel erg op prijs. Bel ons even, of plan een belafspraak of zoom meeting. We wisselen graag met jullie van gedachten over de inzet van de film en hoe we deze eventueel breder kunnen inzetten bij jullie op school. Tijdens een persoonlijk gesprek kunnen we al jullie vragen rondom de film beantwoorden. 

Maak direct een afspraak in de agenda van Willem. Hij vind het leuk je vragen te beantwoorden en samen komen jullie op allerlei ideeën om Laat het licht aan in te zetten op jullie school. 

Hoe lang duurt de film?

De film duurt 55 minuten. Het bijbehorende lespakket ongeveer 1 uur.

Hoort de workshop "Suïcide preventie" voor professionals bij de film, of staat dat er los van?

De workshop is een goede voorbereiding voor de begeleiders van de film en voor docenten om zelfverzekerder te worden om een gesprek aan te gaan met een leerling die het op dat moment nodig heeft.

De workshop gebruikt elementen uit de film en onze voorstelling. De workshop kan ook los uitgevoerd worden zonder dat de film wordt ingezet. 

Hoe werkt het met de CJP betaling?

Via de website of mail vraag jij als school Laat het licht aan de film aan. Je vertelt ons met hoeveel leerlingen je de film wilt bekijken, wanneer je dit wilt doen en met hoeveel docenten. 

Daarna krijg je van ons een betalingsverzoek via de CJP portal die jullie CJP budgetbeheerder dient te bevestigen. 

Zodra dit is gebeurd kan de voorbereiding voor jullie school starten.

Is de film niet te zwaar voor de leerlingen?

In principe is het een redelijk luchtige film, maar wel met een zwaar thema als onderwerp. We hebben ervaren dat de film kan leiden tot herkenning. En dat kan zorgen voor een emotionele reactie. In de film kijkt Jarno, tijdens een wandeling door de natuur, terug op zijn depressieve periode. Hij gaat op zoek naar antwoorden, die al in hem blijken te zitten. De thema's zijn universeel en begrijpelijk voor jong en oud. Iedereen 'haalt' er weer wat anders uit. 
De film is dus niet te zwaar voor leerlingen. Echter raden we aan om de film niet op eigen houtje te kijken, in verband met de emoties die het kan oproepen. 

We hebben het heel druk op school, begeleiden jullie het stukje implementatie en organisatie? 

De organisatie van de film en de lessen kunnen uit handen worden genomen door "Laat het licht aan". Ons productieteam maakt gebruik van zorgvuldig geteste blauwdrukken, waarmee de school ontlast wordt met betrekking tot de kijkdag. Uiteraard zal er organisatie en communicatie vanuit de school met de leerlingen plaatsvinden en met hun ouders. Ook voor deze communicatie zijn er blauwdrukken ontwikkeld. Daarmee kan de school communiceren met hun eigen briefpapier. 

Klopt het dat de film goed is voor de promotie van de school? 

Dat klopt. Wij vinden het heel belangrijk dat er media aandacht wordt besteed aan depressie bij jongeren. We kunnen de media benaderen wanneer jullie de film inzetten. De school en de film worden dan als aanknopingspunt gebruikt voor de persberichten. Onze persvoorlichter gaat met jullie in gesprek over actuele onderwerpen binnen de school en voor zover mogelijk worden deze meegenomen in onze persberichten, interviews, etc. Indien mogelijk (en gewenst) kunnen b.v. de directeur, deelnemers en het zorgteam worden geïnterviewd. Eventueel wordt er een recensie geschreven voor in de lokale en/of regionale kranten.