Dit programma met lespakket biedt positief (handelings) perspectief voor iedereen die in aanraking komt met depressie.

Voorkom depressie bij jezelf en anderen

Laagdrempelig programma
Depressie preventie
 Film of theater versie
 Direct toepasbaar
Compleet en overzichtelijk
Individueel of voor groepen
Uitgebreide lespakketten
wanneer is nu een goed moment?

Start direct na de vakantie!
En boek de voorstelling!

De Covid-19 restricties van de overheid worden steeds soepeler, er wordt verwacht dat het praten over depressieve gevoelens daardoor minder geaccepteerd wordt en dat problemen zich sneller opstapelen. 

Depressie was al vóór de Covid-19 pandemie bij jongeren en volwassenen het snelst groeiende gezondheidsprobleem. 

Wachttijden bij hulpverlening zijn op zijn kortst maar liefst 10 weken. Jongeren worden hard geraakt door de coronacrisis. 

Jongeren lopen steeds langer rond met psychische problemen en zonder hulp kunnen die klachten steeds complexer worden. Die klachten kunnen sommige jongeren zelfs fataal worden.

Write your awesome label here.
Write your awesome label here.
Kijk, leer, oefen en groei.

Wat maakt het programma zo bijzonder?

Laagdrempelig
Persoonlijk en waargebeurd verhaal van Jarno die op jonge leeftijd depressies heeft meegemaakt. Vrijwel geen moeilijke woorden.
Professionals aan het woord
Afgewisseld met de uitleg van experts van o.a. 113 Zelfmoordpreventie die een bredere kijk en input geven op de onderwerpen in het verhaal.
Direct toepasbaar
Leer hoe je depressie kunt herkennen en leer de waardevolle tools om met je eigen gevoelens te kunnen omgaan. 
Uitgebreid lespaket
Na het kijken van de voorstelling of de film ga je als kijker aan de slag met het lespakket om verdieping te krijgen en de tools te leren. 
laat het licht aan als film

De muzikale film

De film is een uitstekende laagdrempelige manier om de symptomen van depressie te leren herkennen. Niet alleen bij jezelf maar ook bij anderen. 

Na het kijken van de film worden voer je de bijbehorende oefeningen uit en ga je aan de slag met het onderwerp depressiepreventie in je leven.

De opdrachten zijn gebaseerd op fragmenten uit de film. De opdrachten verdiepen en verankeren de onderwerpen die in de film aan bod zijn gekomen.
Write your awesome label here.

Direct toegang

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je de film kijkt. Na de succesvolle betaling krijg je direct toegang tot de film en het lespakket. Je hebt een maand de tijd om de film te kijken en de oefeningen uit te voeren. 

Laagdrempelig

Je mag je lekker ontspannen wanneer je de film kijkt. Ondanks het zware onderwerp, is de film  makkelijk te volgen. De muziek zorgt voor een vloeiende beleving en de beelden nemen je als het ware mee in het verhaal. 

Emoties hun gang laten gaan

Het kan zijn dat je tijdens het kijken van de film emotioneel wordt. Dat is juist heel goed. Misschien herken je iets in je eigen leven? In een aantal oefeningen ga je dat later verder uitdiepen. Je gaat aan de slag met échte situaties in je leven. 

LET OP: Ben je depressief?

Ben jij op dit moment voor depressie in behandeling bij een coach of psycholoog? Laat hem of haar dan eerst dit programma zien.
Bespreek samen of het verstandig is om dit programma in te zetten als aanvullende tool bij jouw behandeling. 

Heb jij depressieve gedachten, of het gevoel dat je op dit moment in een depressie zit? En wordt je daar (nog) niet voor behandeld? Dan kan het verstandig zijn om deze film samen met iemand anders te kijken. Bijvoorbeeld een goede vriend of vriendin. 

Het verhaal

Jarno Korf gaat op zoek naar de oorzaak van zijn depressie en vertelt hoe hij er weer uit is gekomen. In "Laat het licht aan" vergelijkt hij zijn herinneringen over het verleden met wat hij nu weet. Hij komt steeds dichterbij de antwoorden op zijn vragen, maar weet hij dat zelf eigenlijk wel? Herkent hij zijn lichtpuntjes? Of denkt hij alleen nog maar aan zijn enige uitweg?

Het verhaal van Jarno Korf

Het verhaal gaat over de zoektocht van Jarno Korf (23) die op jonge leeftijd misbruikt is en daardoor in zijn puberjaren in een depressie terecht is gekomen. 

Zoektocht

Iemand met een depressie maakt verschillende fases door. Hoe begint een depressie? Waar had Jarno dat aan kunnen herkennen? Hoe is het om in de depressie te zitten en wat heeft Jarno gedaan om er weer uit te komen?

Praat met anderen

In "Laat het licht aan" vertelt Jarno dat het praten over zijn gevoelens heeft geleid tot de oplossing. Maar dat gaat niet helemaal vanzelf. Ook daar is hij met vallen en opstaan achter gekomen. 

Herkenbaar

Jarno heeft er lang over gedaan om uit zijn depressie te komen, hij wil met zijn verhaal anderen tools geven om te voorkomen dat zij in een depressie belanden, of ervoor te zorgen dat ze er sneller uit kunnen komen. 
de mensen die meewerken aan laat het licht aan

Ontmoet de professionals achter dit project

Jarno Korf

creatief directeur, Script, spel en zang
Jarno is afgestudeerd aan de Frank Sanders Musical Akademie en speelde o.a. de hoofdrol in Peter Pan de Musical. Hij is mede-eigenaar van Throughout Productions. Jarno schreef tevens de lied en spreekteksten uit de voorstelling en film.

Willem van Leunen M.A.

algemeen directeur, regie en muziek
Voor de voorstelling en film schreef Willem de muziek. Hij deed de regie, montage en verzorgt de techniek achter de Throughout websites, voorstellingen en de Academy. 

Bob Feijen

coach inspirator sirius academy
Bob Feijen, een opmerkelijke man, een man met passie, toewijding en daadkracht. Hij beschikt over een enorm natuurlijk leiderschap en heeft het vermogen om mensen letterlijk en/of figuurlijk in beweging te brengen.

Dr. Saskia Mérelle

sr. researcher 113 zelfmoordprevetie
Dr. Saskia Mérelle is bewegings-wetenschapper, epidemioloog en senior onderzoeker van de onderzoekslijnen ‘113 hulpverlening’ en ‘suïcides onder jongeren’.

Sipke Jan Bousema

presentator ondernemer
Van jongs af aan is Sipke Jan Bousema al gefascineerd door media. In de film is Sipke Jan te zien als ervaringsdeskundige en geeft hij aan dat na donkere periodes weer lichtere kunnen komen. 

Trudy Feijen

COACH INSPIRATOR SIRIUS ACADEMY
Als personal coach en master trainer begint Trudy waar andere coaches stoppen; met een hoge mate van empathie, passie, toewijding en eerlijkheid, laat ze geen enkel middel onbeproefd.

Bestel jouw ticket

Direct toegang tot de film

Na betaling krijg je directe toegang tot de film.
Het enige dat je hoeft te doen is inloggen. 

Persoonlijke werkomgeving

Al je antwoorden worden opgeslagen in je eigen omgeving.
Je kunt je eigen aantekeningen maken, en makkelijk terugvinden.

Depressie preventie

Leer hoe je symptomen van depressie kunt herkennen bij jezelf en anderen. Ga aan de slag met je eigen leven en jouw omgeving. 
jouw gegevens zijn veilig bij ons!
De informatie op deze pagina wordt veilig verwerkt en versleuteld met behulp van toonaangevende tools voor versleuteling en fraudepreventie.

Voor scholen en groepen

Laat het licht aan is zeer geschikt om in te zetten door school of voor grote groepen kijkers. 

Groepskorting op de filmtickets
Betaal met CJP Cultuurkaart tegoed
Maatwerk oplossingen, zoals gastdocentschap
Kies voor het programma als theatervoorstelling
Inzicht in de individuele voortgang van leerlingen
Docentenversie van de film met achtergrondinformatie voor extra diepgang
 Depressie preventie workshop voor docenten

Spot On!

Het "Laat het licht aan programma" is spot on! Een schitterende film met lespakket dat positief (handelings) perspectief biedt voor iedereen die in aanraking komt met depressie. Ik hoop dat het veel mensen gaat bereiken! #laathetlichtaan

Sipke Jan Bousema (presentator)

En nu laten zien!

Grote bewondering voor Willem van Leunen en Jarno Korf die hun creatieve talenten gebruiken om jongeren met een depressie en hun omgeving te helpen. Dank voor de fijne samenwerking!
En nu laten zien op middelbare scholen! 

Saksia Mérele (113 Zelfmoordpreventie)

Wow!

"Wow, dit is niet zómaar een programma dat ik kan inzetten bij mijn depressie preventie. Ik werk nauw samen met de zorgafdeling en de begeleiding van de makers is écht optimaal!"


Marc (CKV Docent)