Impacvolle depressiepreventie  met school zonder de hele organisatie te hoeven doen? 

Leer hoe je Laat het licht aan kunt inzetten om een depressiepreventie evenement te kunnen organiseren met jullie school. En het lijkt wel of de school 100% alle werk heeft gedaan, maar stiekum doen wij dat voor jullie. 

Er was nog niet een depressie preventie programma met zo'n hoge impact op de leerlingen

Leraren hebben vaak geen tools om depressie op school te bespreken. Ze voelen zich hulpeloos en gefrustreerd als hun leerlingen alleen lijden.

Het programma van "Laat het licht aan" van Jarno Korf biedt docenten onderwijsondersteuning, lespakket en meer!

Wij organiseren het event

Een prachtige muzikale theatervoorstelling met aandacht in de pers, een mooi lespakket en een bonus film met workshops voor in de klas. Na de voorstelling zijn er goodybags voor de leerlingen. 

Boeiend programma

Afgestemd op de leeftijd 12-18 vertelt de theatervoorstelling het verhaal van Jarno die op jonge leeftijd depressies heeft doorstaan en hoe hij daar nu jongeren mee helpt

Maak gebruik van onze tools

Gebruik onze blauwdrukken voor oudercommunicatie, interne vergaderingen, technische documenten voor theater, hulp bij verantwoording voor NPO gelden en nog veel meer. 

Masterclass voor docenten

Dit praktijk gerichte programma ondersteunt leerkrachten bij het bespreekbaar maken van depressie. Het helpt bij de signalering van depressie, het geeft praktische tools om een gesprek te voeren en de weg naar hulp te vinden. 

Anders dan anderen

We weten heel goed dat er veel aanbod is voor scholen op allerlei 'probleem' gebieden. Toch wordt Laat het licht aan gezien als een programma dat veel gerelateerde problemen aanpakt, door de unieke aanpak van het onderwerp. 

Veiligheid & verantwoording

Wij werken met toonaangevende partners, zoals 113 Zelfmoordpreventie, Sirius Academy en met de Universiteit van Maastricht. Daardoor zijn onze voorstellingen en workshops altijd up to date en veilig. 

100%

Success rate

6000+

Verkochte tickets

€10

Of minder per leerling 
SCHRIJF JE IN

Blijf als eerste op de hoogte van nieuw aanbod en trainingen

Thank you!

Maak eerst een vrijblijvende afspraak!

Leer ons kennen en kom erachter of Laat het licht aan iets voor jullie leerlingen kan zijn. Stel al je vragen en laat ons weten wat jullie bezig houdt. 

 Persoonlijk contact met ons team!
 Verken de mogelijkheden voor jullie leerlingen
 Teams, Zoom of fysieke afspraak!
Bij twijfel? Neem even contact op!
REFERENTIES

Wat andere scholen zeggen

The school has everything that I need for successful study: textbooks, daily assignments, planner, notebooks, music sheets, a staff who are very skilled and experienced, and ready to help at any time.
Jenna White
I am most grateful that my son's art teacher not only makes learning fun and shares his knowledge, but his passion for art as well. I could not have found a better place for him to learn about art.
Walter Gomez
wat houdt je tegen?

Maak een vrijblijvende persoonlijke afspraak en kom erachter of Laat het licht aan iets voor jullie is! 

Vragen en antwoorden

Wat behelst het lespakket?

Het lespakket bestaat uit de filmversie van de voorstelling, gecombineerd met oefeningen die te maken hebben met het in kaart brengen van de omgeving in het leven van de leerling. Het is niet specifiek gericht op het onderzoeken en uitdiepen van bestaande problemen, maar de leerling kan wel nieuwe manieren ontdekken om op tijd te praten over zijn probleem en aan de bel te trekken bij eventuele problemen. 

Het programma geeft nieuwe inzichten en handelingsperspectief voor jongeren en is getest door 113 Zelfmoordpreventie en wordt ondersteund door de life-coaches van Sirius Academy en door de afdeling Psychology and Neuroscience van Maastricht Academy.  

Natuurlijk kun je als docent toegang tot het lespakket: dat kan gratis worden aangevraagd via ons team. 

Ik ben huiverig het onderwerp in de klas aan te snijden. 

Praten over depressie en het aansnijden van het onderwerp stuit vaak op weerstand bij docenten en onderwijspersoneel. Wát gaat er gebeuren als een leerling ineens blijkt zelfmoord gedachten te hebben? Of wat maakt het onderwerp los bij deze jongeren. Vooropgesteld: je hóeft het niet in de klas te doen. 

Speciaal voor docenten is er een masterclass ontwikkeld door de makers van Laat het licht aan in samenwerking met 113 Zelfmoordpreventie. In deze praktijkgerichte Masterclass ga je verkennen wat jouw eigen weerstand is met het onderwerp en ga je effectief leren hoe je een bijdrage kunt zijn als gesprekspartner van iemand die aan zelfmoord denkt, of depressieve gedachten heeft. 

Het lespakket is niet verplicht en is ook niet nodig voor leerlingen om voldoende waarde te halen uit de theatervoorstelling. Het lespakket is vooral ter ondersteuning voor de leerlingen die willen onderzoeken wat ze kunnen doen als ze af en toe (of regelmatig) last hebben van sombere gedachten of depressieve gevoelens. 

Er kan gekozen worden om de lessen door de coaches van Laat het licht aan te laten geven in de klas. Meestal doen zijn dat met grotere groepen in één keer. Het is een interactieve les, waarbij mobiel kan worden gebruikt. 

FAQ 3 title

FAQ 3 description