Laat het licht aan - De Film

De theatervoorstelling (de solo versie uit 2020) is verfilmd tijdens de Covid Pandemie. Op het Waddeneiland Vlieland blikt Jarno terug op zijn depressieve periode. Tijdens een mooie wandeling komt hij steeds dichterbij de vuurtoren, wat kan dat betekenen? Is de vuurtoren zijn lichtpuntje? Of wordt het zijn enige uitweg?

In deze muzikaal krachtige, emotionele film krijgt de kijker nieuwe inzichten. Ondanks het zware onderwerp, is de film laagdrempelig. De muziek staat garant voor een emotionele gelaagdheid en de beelden van de schitterende omgeving voeren de kijker mee in het buitengewone verhaal.
Lengte
De film duurt 55.55 minuten.
E-learning
De bijbehorende E-learning duurt ongeveer 45 minuten, afhankelijk van leersnelheid
743
mensen gingen je voor.
Onderdeel van het Laat het "licht aan programma"

Film+Lessen: Complete depressiepreventie tool

Write your awesome label here.

Bekijk de trailer

De film wordt aangeboden in combinatie met andere producten, zoals e-learning, workshops en de Masterclass. De film wordt gebruikt als een onderdeel van het programma. 
Write your awesome label here.

E-learning

De film is uitermate geschikt om in combinatie met de e-learning tool in te zetten voor individuen en groepen. Scholen kunnen deze methode gebruiken om in te zetten tijdens lockdowns. 

Voor wie is de film?

  • Voor leerlingen van het VO en MBO
  • Alle leeftijden
  • Onderwijspersoneel
  • Hulpverleners
  • Gemeente

Beschikbaarheid

  • Als les-onderdeel tijdens de Masterclass
  • Als les-onderdeel tijdens de workshops
  • Als les-onderdeel bij de e-learning
  • Als referentie materiaal voor zorgcoordinatoren
  • Stand-alone licentie op aanvraag

Professionals aan het woord

De film wordt afgewisseld met uitleg van diverse experts, waaronder Saskia Merel (113 Zelfmoordpreventie) en Sipke Jan Bousema (presentator) die een bredere periferie bieden op de thema’s in het verhaal. Hieronder staan onze professionals.

Sipke Jan Bousema - Presentator

Sipke geeft nieuwe inzichten in depressie en laat je een kijkje nemen in zijn eigen verhaal.

Trudy Feijen - Sirius Academy

De passie van Trudy is het inspireren en transformeren van mensen en organisaties

Bob feijen - Sirius Academy

Bob is een man met passie, toewijding en daadkracht. Hij beschikt over een enorm natuurlijk leiderschap en heeft het vermogen om mensen letterlijk en/of figuurlijk in beweging te brengen.

Saskia Mérelle - Senior onderzoeker 113

Saskia is hoofdonderzoeker zelfmoorden onder jongeren bij 113 Zelfmoordpreventie. 

Film alvast bekijken?

Op verzoek kan een licentie van de film besteld worden om een indruk te krijgen van het verhaal van "Laat het licht aan", of voor een publieke vertoning op school. 
Opmerking: de film is gebaseerd op de solovoorstelling uit 2020, inmiddels is de voorstelling veranderd.
De film kan in de klas worden bekeken, in theater, in mini-bioscoop of thuis.
"Laat Het Licht Aan is een persoonlijk, integer en leerzaam document over depressiepreventie. Jarno ('9) vertelt over zijn jeugd met misbruik en zijn puberteit met een depressie. Tijdens de film herleeft hij de fase voor, tijdens en na zijn depressie. De film bevat waardevol commentaar van professionals, waaronder onze senior onderzoeker Saskia Mérelle."
113 Zelfmoordpreventie
"Dit was zo mooi, breekbaar en fijn duidelijk, waardoor het toelaten makkelijk was. Enorm dankbaar voor deze film, dat ik hem mocht zien, maar ook dat wat jullie aanbieden en doen voor zoveel anderen. Het is zo belangrijk. Muziek is altijd een bron van herkenning voor me geweest en deze nummers waren zo herkenbaar. 
Soms is het gewoon enorm fijn als een ander eens uitlegt hoe het voelt een droge druppel te zijn, of hoe het is je vast te voelen."
Nanette Panhuizen