lessenreeks

Maak depressie bespreekbaar op het Linge College met 
Laat het licht aan

Laat het licht aan is een muzikale film, gebaseerd op de gelijknamige landelijke theatertour. Het verhaal gaat over Jarno Korf (23) die op jonge leeftijd misbruikt is en daardoor in zijn puberjaren in een depressie terecht is gekomen.

In de film kijkt Jarno, tijdens een wandeling door de natuur, terug op deze periode. Hij gaat op zoek naar de antwoorden, die al in hem blijken te zitten.
Hij neemt de kijker mee in zijn denkproces van toen en die van nu.
Duur Film

55 minuten

Duur lespakket

45 minuten

Tools

Film, Workshops &
Lesonderdelen

Kijkers

113 leerlingen
17 overig
25 mei 2021

Platform

PC, Mac, Mobiel

Advies Leeftijd

Leerlingen en onderwijs-
personeel

CERTIFICAAT!

Doe de individuele versie en ontvang je certificaat

De film

Laat het licht aan is de eerste film die het onderwerp depressie op een begrijpelijke manier bespreekbaar maakt. 

De experts

De scenes in de film worden afgewisseld door professionals. Zij nemen de kijker per onderwerp steeds meer de diepte in. 

Werk opdrachten

Na het kijken van de film maakt de kijker reflecterende opdrachten die zijn kennis over depressie verder verdiepen. 

Certificaat

Na het afronden van de film en de lessenreeks krijgt de kijker een digitaal certificaat en dat geeft een boost aan het zelfvertrouwen. 
Ik weet eindelijk een beetje hoe het in het hoofd van mn beste vriendin gaat. Al sinds 4 jaar oud delen we alles, maar sommige dingen zijn niet echt uit te leggen als je er zelf zo in zit. Waardoor ik nooit echt binnen heb kunnen komen bij haar. Door de film kon ik toch een soort binnenkomen, konden we doorpraten over dingen die we zagen of die Jarno vertelde/zong. Snap een beetje wat of hoe ze denkt, welke dingen invloed hebben en waarom reacties zo zijn. Kan er nu ook inhoudelijk wat meer zijn voor haar. Maar ook voor anderen, dit is zo belangrijk.  
Mayke
ONTMOET DE maker / ACTEUR

Jarno Korf

In de film kijkt Jarno, tijdens een wandeling door de natuur, terug op deze periode. Hij gaat op zoek naar de antwoorden die al in hem blijken te zitten.
Hij neemt de kijker mee in zijn denkproces van toen en die van nu.

Laat het licht aan is voor jongeren en geeft een introductie op het onderwerp depressie. De film spoort aan om zelf na te denken en geeft waardevolle tools die toepasbaar zijn in je eigen leven. 
Patrick Jones - Course author
de mensen die meewerken aan de film

Ontmoet onze professionals

Jarno Korf

creatief directeur, spel en zang
Jarno is afgestudeerd aan de Frank Sanders Musical Akademie en speelde o.a. de hoofdrol in Peter Pan de Musical. Hij is mede-eigenaar van Throughout Productions. 

Willem van Leunen M.A.

algemeen directeur, regie en muziek
Voor de voorstelling en film schreef Willem de muziek en de filmscripts. Hij deed de regie, montage en verzorgt de techniek achter de Throughout websites en Academy. 

Bob Feijen

coach inspirator sirius academy
Bob Feijen, een opmerkelijke man, een man met passie, toewijding en daadkracht. Hij beschikt over een enorm natuurlijk leiderschap en heeft het vermogen om mensen letterlijk en/of figuurlijk in beweging te brengen.

Dr. Saskia Mérelle

sr. researcher 113 zelfmoordprevetie
Dr. Saskia Mérelle is bewegings-wetenschapper, epidemioloog en senior onderzoeker van de onderzoekslijnen ‘113 hulpverlening’ en ‘suïcides onder jongeren’.

Sipke Jan Bousema

presentator ondernemer
Van jongs af aan is Sipke Jan Bousema al gefascineerd door media. In de film is Sipke Jan te zien als ervaringsdeskundige en geeft hij aan dat na donkere periodes weer lichtere kunnen komen. 

Trudy Feijen

COACH INSPIRATOR SIRIUS ACADEMY
Als personal coach en master trainer begint Trudy waar andere coaches stoppen; met een hoge mate van empathie, passie, toewijding en eerlijkheid, laat ze geen enkel middel onbeproefd.

Wat is inbegrepen in het programma?

  • 6 modules 
  • Reflectie lessen
  • Videolessen
  • 1 werk-pdf
  • 1 Certificaat

Doelstelling

Laat het licht aan is een introductie op het onderwerp depressie. De film spoort de kijker aan om zelf na te denken en geeft waardevolle tools die toepasbaar zijn in zijn eigen leven. 

Zelfstandigheid

De film werkt in combinatie met de reflectievragen die na afloop van de film samen met de kijker kunnen worden doorlopen. 
Gebaseerd op fragmenten uit de film worden diverse onderwerpen over depressie uitgediept.