lessenreeks

Begeleidersversie
Laat het licht aan

Maak depressie bespreekbaar

Laat het licht aan is de muzikale film, gebaseerd op de gelijknamige landelijke theatertour. Het verhaal gaat over Jarno Korf (23) die op jonge leeftijd misbruikt is en daardoor in zijn puberjaren in een depressie terecht is gekomen.

In de film kijkt Jarno, tijdens een wandeling door de natuur, terug op deze periode. Hij gaat op zoek naar de antwoorden, die al in hem blijken te zitten.
Hij neemt de kijker mee in zijn denkproces van toen en die van nu.
Duur Film

55 minuten

Duur lespakket

45 minuten

Tools

Inclusief Film, Workshops &
Lesonderdelen

Kijkers

1500+

Platform

PC, Mac, Mobiel

Voor wie?

Coaches, begeleiders, zorg werkers

Investering

€19,95
€9,95

Tijdelijk met €10 korting

De film

De film heeft extra elementen met achtergrondinformatie, uitleg van de gelaagdheid en de symbolische betekenissen. 

De experts

Er zijn extra scenes in het lespakket gedeelte waarin de experts uit de film op bepaalde onderwerpen nog dieper ingaan. 

Werk opdrachten

Bekijk en probeer alvast de kijker reflectie opdrachten. Deze opdrachten verdiepen de kennis over depressie verder. 

Certificaat

Voor begeleiders is er een certificaat. Het stelt je in staat de film als begeleider samen met een kijker of groep van kijkers te kijken. 
ONTMOET DE maker / ACTEUR

Jarno Korf

In de film kijkt Jarno, tijdens een wandeling door de natuur, terug op deze periode. Hij gaat op zoek naar de antwoorden die al in hem blijken te zitten.
Hij neemt de kijker mee in zijn denkproces van toen en die van nu.

Laat het licht aan is voor jongeren en geeft een introductie op het onderwerp depressie. De film spoort aan om zelf na te denken en geeft waardevolle tools die toepasbaar zijn in je eigen leven. 
Patrick Jones - Course author
bulk tickets, maatwerk, integratie

Voortgezet onderwijs en hoger onderwijs

Voortgezet onderwijs

Bulktickets
Prijzen vanaf €0,65 per kijker
maatwerk
Intensief en betrokken
CJP tegoed
wij accepteren cultuurkaart
Laat het licht aan helpt op school het onderwerp depressie bespreekbaar te maken bij leerlingen en het onderwijs personeel. 
Met de film en de hands-on tools voor de leerlingen en de depressie preventie training voor docenten kan de school zelfstandig aan de slag. 
Met maatwerk oplossingen kan er nóg meer impact worden gecreëerd. We denken graag met jullie mee hoe je "Laat het licht aan" nog breder kunt inzetten op school. 
Wij accepteren CJP Cultuurkaart tegoed. 
Write your awesome label here.
Write your awesome label here.

HBO, HO en WO

Leraren in opleiding
ontwikkel
soft-skills
Studenten welzijn
Een leraar in opleiding wilt natuurlijk weten hoe hij of zij een depressie zou kunnen herkennen bij een toekomstig leerling. Studenten krijgen naast hun studie curriculum ook te maken met persoonlijke uitdagingen. De één kan daar beter mee omgaan dan de ander. "Laat het licht aan" denkt graag mee hoe we samen met jullie de studenten het beste kunnen ondersteunen op het gebied van depressie  -en suïcidepreventie.
Niet alleen op persoonlijk vlak, maar zeker ook de soft-skills gericht op hun toekomstige beroepspraktijk. 

Wat is inbegrepen in het programma?

  • Begeleidersversie film
  • Extra begeleidermodules 
  • Reflectie lessen
  • Gelaagde Videolessen
  • 1 werk-pdf
  • 1 Begeleiders Certificaat
  • Contact met de makers 

Doelstelling

Laat het licht aan is een introductie op het onderwerp depressie. Als begeleider kijk je samen met iemand de film en kun je de lessen uitvoeren. De begeleider module geeft je extra informatie en bereid je optimaal voor om de film met groepen of individuen te bekijken. 

Contact met de makers

Jij als begeleider kunt gemakkelijk discussiëren met de makers en de experts in het forum van Throughout Academy.
Ook kun je vragen stellen aan andere begeleiders. Je kunt je eigen ervaringen uitwisselen met anderen. 
de mensen die meewerken aan de film

Ontmoet onze professionals

Jarno Korf

creatief directeur, Script, spel en zang
Jarno is afgestudeerd aan de Frank Sanders Musical Akademie en speelde o.a. de hoofdrol in Peter Pan de Musical. Hij is mede-eigenaar van Throughout Productions. Jarno schreef tevens de lied en spreekteksten uit de voorstelling en film.

Willem van Leunen M.A.

algemeen directeur, regie en muziek
Voor de voorstelling en film schreef Willem de muziek. Hij deed de regie, montage en verzorgt de techniek achter de Throughout websites en Academy. 

Bob Feijen

coach inspirator sirius academy
Bob Feijen, een opmerkelijke man, een man met passie, toewijding en daadkracht. Hij beschikt over een enorm natuurlijk leiderschap en heeft het vermogen om mensen letterlijk en/of figuurlijk in beweging te brengen.

Dr. Saskia Mérelle

sr. researcher 113 zelfmoordprevetie
Dr. Saskia Mérelle is bewegings-wetenschapper, epidemioloog en senior onderzoeker van de onderzoekslijnen ‘113 hulpverlening’ en ‘suïcides onder jongeren’.

Sipke Jan Bousema

presentator ondernemer
Van jongs af aan is Sipke Jan Bousema al gefascineerd door media. In de film is Sipke Jan te zien als ervaringsdeskundige en geeft hij aan dat na donkere periodes weer lichtere kunnen komen. 

Trudy Feijen

COACH INSPIRATOR SIRIUS ACADEMY
Als personal coach en master trainer begint Trudy waar andere coaches stoppen; met een hoge mate van empathie, passie, toewijding en eerlijkheid, laat ze geen enkel middel onbeproefd.

De lesonderdelen

De film raakte mij diep. Ik kwam tijdens het kijken erachter dat ik als kind mijn problemen vaak verstopte. Deze emoties kwamen boven. Ik merk dat het heel goed doet en het voelt of ik een nieuwe kans heb gekregen deze oude pijn te verwerken. 
anomiem (70 jaar) 
testimonials

"Echt een aanrader"

Marc
CKV Docent
★ ★ ★ ★ ★
"Wow, dit is niet zómaar een programma dat ik kan inzetten bij mijn depressie preventie. Ik werk nauw samen met de zorgafdeling en de begeleiding van de makers is écht optimaal!"
Anouk
Docent VWO
★ ★ ★ ★ ★
Deze film stelt mij in staat een grote groep van mijn leerlingen tegelijkertijd te bereiken. Het programma heeft me niet teleurgesteld. Ik was zelfs blij verrast met het resultaat". 
Angie
Moeder van Daan
★ ★ ★ ★ ★
"Ik vind dat eigenlijk iedere ouder dit moet laten zien aan hun kind. Ik merkte aan mijn zoon (14) dat hij daarna over zijn gevoel wilde praten. Echt een aanrader!"