Maak
depressie bespreekbaar &
besteed als school je resterende CJP tegoed!

Inclusief onbeperkte omboekgarantie|Kies een (tijdelijke) datum|Pas deze daarna aan zo vaak als nodig is


Maak
depressie bespreekbaar &
Behoud je CJP tegoed!

Besteed als school het resterende  CJP TEGOED 
vóór 31 december 
aan de depressie preventie voorstelling & onbeperkte Corona omboekgarantie

Onbeperkt omboeken ook na 31 december. 
 Depressie Voorstelling voor leerlingen
 Pak somberheid aan bij leerlingen 
 Direct geregeld start hier
 Betaal nu, verzilver op een later moment
 Loop geen risico door de Corona omboekgarantie

Kies een voorlopige datum in 2021 en gebruik de onbeperkte omboek-garantie om later de definitieve datum te plannen

Het is niet meer dan logisch dat de afgelopen tijd er weinig mogelijk was op Cultuurvlak. Het CJP tegoed komt te vervallen en hopelijk is er volgend jaar weer een nieuw budget.

Voorkom verspilling

Behoud niet alleen je CJP tegoed, maar besteed het duurzaam met depressie preventie programma "Laat het licht aan". Start vandaag nog en ben op tijd!

Indrukwekkende voorstelling

Zet deze depressiepreventie voorstelling in om samen met grote groepen leerlingen sombere gedachten en depressie bespreekbaar te maken. 

Support team

Depressiepreventie is niet zomaar iets. daarom begeleidt ons team jullie met het succesvol inzetten van de voorstelling bij jullie op school. 

Masterclass Voor Docenten

Boek onze unieke depressiepreventie masterclass voor docenten en andere professionals. Leer nieuwe technieken, of gebruik het als opfriscursus. 

Laat het licht aan

Laat het licht aan is een educatief depressie preventie programma dat deelnemers kennis maken met het onderwerp depressie.

Service

Van organisatie begeleiding tot aftercare voor docenten en leerlingen. Op onze service pagina vindt je onder andere vergaderblauwdrukken en NPO hulptabellen.   

klanten en partners aan het woord 

"Na afloop was het stil. Ik weet zeker dat het verhaal een heel aantal leerlingen flink aan het denken heeft gezet. De belangrijkste boodschap is: wát er ook gebeurt of wát er ook aan de hand is: je kunt erover praten."
DIRECTEUR VO
"Wow, Ik had zelf weinig tot geen voorbereiding nodig. Door "Laat het licht aan" denken we dat de leerlingen belangrijke tools voor het leven hebben meegekregen."
CKV DOCENT 
Grote bewondering voor Willem van Leunen en Jarno Korf die hun creatieve talenten gebruiken om jongeren met een depressie en hun omgeving te helpen. Dank voor de fijne samenwerking!
PARTNER 113

Bezoekers
Sinds begin

Omboekingen
Sinds Covid

Waardecoupons
Sinds december

Volgers
in totaal
Write your awesome label here.

WACHT NIET TE LANG:
Start met het omzetten van je CJP tegoed vóór 31 december

Een aantal antwoorden op een rijtje

Wat is "Laat het licht aan?"

Laat het licht aan is een educatief depressie preventie programma dat deelnemers kennis maken met het onderwerp depressie.

De deelnemer leert depressieve / sombere gedachten te herkennen bij zichzelf en bij anderen en krijgt waardevolle tools aangereikt die hij in zijn leven en dat van anderen kan toepassen.

LHLA bestaat uit de volgende producten:
  • Een theatervoorstelling met lespakket voor leerlingen van het Voortgezet Onderwijs
  • Een interactieve workshop inclusief film voor leerlingen en docenten
  • Een Masterclass voor docenten en onderwijspersoneel
  • Een omvangrijk servicepakket met downloads

Ons CJP tegoed wordt niet verspild, we hebben alles opgemaakt. Waarom krijgen we dan toch deze mail? 

Wij hebben een mailing verstuurd om scholen in te lichten dat ze tóch nog iets kunnen doen met hun resterende CJP tegoed. Wij hebben geen financieel inzicht in de scholen die nog resterend tegoed hebben op dit moment. Mocht deze mail niet op jullie van toepassing zijn, of jullie hebben geen resterend tegoed meer, dan kun je deze mail als niet verzonden beschouwen. 

Welke producten komen in aanmerking voor deze actie? 

De omboekgarantie en deze actie zijn van toepassing op alle producten binnen het Laat het licht aan programma. 

Laat Het Licht Aan bestaat uit de volgende producten:
- Een theatervoorstelling met lespakket voor leerlingen van het Voortgezet Onderwijs
- Een interactieve workshop inclusief film voor leerlingen en docenten
- Een Masterclass voor docenten en onderwijspersoneel
- Een omvangrijk servicepakket met downloads

Bekijk hier de details van alle producten binnen het programma.

Hoe zit het met de betrouwbaarheid?

De producten van het Laat het licht aan Programma zijn uitgebreid getoetst door 113 Zelfmoordpreventie en de Universiteit van Maastricht, afdeling Psychology & Neuroscience. De trainers van Throughout Productions zijn Post HBO en Master geaccrediteerd in Psychologie en Communicatie en getraind tot Gatekeeper (113 Zelfmoordpreventie).

De producten komen met de grootst mogelijke zorg tot stand en de kwaliteit wordt gewaarborgd door te werken met professionals in het vakgebied. Van techniek, tot aan regisseurs. 

Referenties
Het is mogelijk om referenties op te vragen. Wij willen je daar graag mee helpen. We hebben tevreden klanten en dat willen de klanten graag vertellen. 

Waar gaat de voorstelling over?

Over de voorstelling
De voorstelling laat zien hoe acteur Jarno Korf (nu 24) op jonge leeftijd te maken kreeg met aanhoudende somberheid en vast komt te zitten in zijn gedachten. Tegelijkertijd zien we het proces van zijn moeder Emma (Hanneke Engels) die Jarno wilt helpen, maar kan ze dat wel? Lukt het om er samen achter te komen wat Jarno nodig heeft en begrijpen ze elkaar eigenlijk wel? Of moet Jarno het uiteindelijk toch zelf oplossen? Jarno komt erachter dat het verbergen van zelfs kleine problemen kunnen leiden tot somberheid en zelfs een depressie. Erover praten, dat helpt!

Spiegel voor de kijker
Tijdens de voorstelling wordt de kijker meegenomen in de gedachten en handelingen van Jarno, die balanceert op het randje tussen leven en dood, en zijn moeder. Waar worstelen zij mee? En hoe gaan ze ieder met de situatie om? Dat werkt als een spiegel, waardoor de kijker in staat is de voorstelling op zijn eigen leven te projecteren.

Educatief
De voorstelling geeft de school een unieke mogelijkheid een grote groep leerlingen in één keer op een luchtige manier kennis te laten maken met het onderwerp depressie. De kijker is na de voorstelling beter in staat sombere gedachten te herkennen bij zichzelf en anderen en krijgt tools aangereikt om ermee om te gaan en op tijd aan de bel te trekken.

Het Verhaal
Het verhaal gaat over Jarno Korf (24) die op jonge leeftijd seksueel werd misbruikt door zijn stiefbroer en daardoor in zijn puberjaren in een diepe depressie terecht kwam. Nadat zijn zus de stiefbroer met Jarno had betrapt, biechtte zij alles op aan haar moeder. Samen met zijn moeder ging Jarno naar een psycholoog, maar dat verliep helaas niet goed. Hij verloor het vertrouwen in de hulpverlening, werd steeds opstandiger in zijn gedrag en werd door zijn omgeving gezien als een probleemkind.
In de voorstelling kijkt Jarno terug op deze periode. Hoe moeilijk het was om zijn verhaal te kunnen doen, terwijl er best wel mensen in zijn omgeving waren die naar hem wilden luisteren. Zoals zijn vader en moeder. Maar luisterden die wel echt naar hem? Of waren ze eigenlijk meer met hun eigen problemen bezig?

KADER: De voorstelling is gemaakt voor grote groepen; in theater zitten leerlingen willekeurig door elkaar en wordt er intimiteit gecreëerd door anonimiteit. De voorstelling duurt 45 - 50 minuten.

Hoe werkt het omzetten van het CJP tegoed naar een waardecoupon?

Wij maken gebruik van de reguliere methode van een CJP boeking. Net zoals u gewend bent een reguliere theatervoorstelling te boeken via het CJP portal, gaat deze boeken hetzelfde in zijn werk. 

Stappen
→ U geeft het CJP schoolnummer, het projectbedrag en een (eventuele fictieve) datum aan ons door
→ Wij verwerken de CJP order in het CJP Portal
→ U, of de budgethouder krijgt een aanvraag ter goedkeuring
→ U bevestigt deze aanvraag
→ Wij ontvangen de bevestiging
→ CJP geeft goedkeuring
→ Zodra wij de overboeking zien, gaan wij over tot het aanmaken van de waardecoupon en ontvangt u onze factuur

We weten nog geen boekingsdatum? Kan ik dan een waardecoupon ontvangen? 

Voor een juiste boeking bij CJP moet er een speeldatum ingevuld worden. Dit mag een tijdelijke of fictieve datum zijn zoals bijvoorbeeld 16 juni 2022. 

Met de Onbeperkte Corona Omboekgarantie kan de geplande datum onbeperkt worden verplaatst of worden omgezet naar een definitieve datum. Dat kan natuurlijk ook gewoon als een definitieve datum vanwege de Corona maatregelen of omstandigheden op school niet door kan gaan.

Je bent niet de enige school op dit moment die te maken heeft met onzekerheden die direct of indirect te maken hebben met de Covid beperkingen en Covid richtlijnen. Voor iedere school is het verschillend, maar bij ons geldt voor iedere school dat de waardecoupon geldig blijft t/m 2023 (of zolang Covid richtlijnen doorgaan na die tijd).

Ons team houdt ook een oogje voor je in het zeil en zal geregeld contact met jullie opnemen voor het eventuele plannen van een voorstellingsdatum. Uiteraard niet eerder dan dat jullie daar klaar voor zijn!

Krijg ik een bevestiging van de waardecoupon?

Ja, je ontvangt een bevestiging. Nadat de order bij CJP correct en volledig is verwerkt wordt een bevestiging van de waardecoupon via e-mail verzonden. Tevens ontvangt u als organisatie een officiële factuur voor het bedrag dat door Throughout Productions is ontvangen.  

Tot wanneer is de waardecoupon geldig?

De waardecoupon blijft in ieder geval geldig t/m 2023 (of zolang Covid richtlijnen doorgaan na die tijd), of je nu een voorstelling hebt gepland of niet. Ook als je een boeking hebt gemaakt, want dan maak je gewoon gebruik van onze Onbeperkte Corona Omboekgarantie. 

Wat is de volgende stap, nadat ik een waardecoupon heb ontvangen?

We hebben samen op een later moment, of een moment naar keuze contact over het plannen van een definitieve datum voor de voorstelling en/of de andere producten binnen het "Laat het licht aan" programma. 

De organisatie, planning, techniek en alle andere voorstelling-gerelateerde zaken worden verder door onze adviseurs en professionals samengesteld. Ga direct naar het aanvraag formulier.

Wat houdt de Onbeperkte Covid Omboekgarantie in?

Vanwege de onzekere tijden en wisselende Covid richtlijnen bieden wij een onbeperkte Corona omboekgarantie. Mocht de boeking vanwege de maatregelen of door school omstandigheden niet door kunnen gaan, dan kan deze onbeperkt verplaatst worden onder voorbehoud van plan technische beschikbaarheid, zoals de beschikbaarheid van een theater, of het toneelgezelschap. Je kunt zo vaak omboeken als dat nodig is. Zie praktijkvoorbeelden

Is depressie preventie ook te verantwoorden vanuit de NPO gelden?

Ja, dat klopt. Laat het licht aan kan heel goed worden verantwoord en betaald uit de middelen voor de NPO Menukaart. Heeft u als schoolteam gescand hoe uw leerlingen ervoor staan en wat voor de aanpak van corona vertragingen nodig is? Dan komt daar een advies uit. In de hulptabel helpen wij de NPO coördinator met de voorbereiding van de verantwoording, we houden rekening met o.a. de secties in de menukaart, de verantwoording en de nodige stappen om tot een succesvolle implementatie te komen.

Kan ik de waardecoupon gebruiken voor andere theatergroepen? 

Nee, dat kan niet. Het CJP tegoed kan alleen worden besteed aan de producties van Throughout Productions. Op dit moment spelen we de depressiepreventie voorstelling "Laat het licht aan". Later in 2022 zal aan het assortiment de voorstelling "BouwPower, ontdek je natuurlijke talent" worden toegevoegd. Het is wel mogelijk om het budget te besteden aan de Masterclass depressiepreventie voor docenten en onderwijspersoneel, de workshop voor leerlingen en de verfilming. 

Hoeveel budget moet ik omzetten voor de waardecoupon? 

De gemiddelde prijs voor de voorstelling per leerling is €10. Stel je wilt een waardecoupon maken voor 400 leerlingen, dan kun je een budget van €4000 via de aanvraag laten omzetten naar een coupon. Heb je echter meer budget over, dan kun je het later gebruiken voor de masterclass of andere producten binnen onze programma's. Ga direct naar het aanvraag formulier.

We hebben helaas niet zoveel CJP tegoed meer, wat nu? 

Ook met een lager budget kun je de waarde coupon gebruiken. Je kunt namelijk zelf een bedrag opgeven om aan de waardecoupon toe te voegen. Ook als er nog maar 500€ op het tegoed staat. Stel dat jullie in 2022 de voorstelling boeken, dan kan het tekort worden aangevuld met het nieuwe CJP tegoed, of via de beschikbare NPO gelden. Doordat jullie van deze aanbieding gebruik hebben gemaakt, blijft voor jullie de prijs per leerling hetzelfde als in 2021 en zal de prijs per leerling niet stijgen. In 2022 gaan de prijzen van de voorstelling omhoog. 

Kunnen we het budget van 2021 combineren met dat van 2022?

Ja dat kan! We merken dat scholen kiezen voor "Laat het licht aan" van Throughout Productions om verschillende redenen. Eén van die redenen is dat ons programma grote groepen leerlingen in één keer bereikt. Dat kan dus betekenen dat je met een grotere groep naar het theater wilt komen dan het huidige budget toelaat. Een school, of schoolbestuur kan besluiten om het programma breder neer te zetten. En dan kan het heel prettig zijn om het budget van het afgelopen jaar te kunnen combineren. 

Waarom zou ik mijn CJP tegoed in een waardecoupon omzetten bij jullie? 

Het voordeel is dat je tegoed op is voordat het komt te vervallen en je het in de toekomst bij Throughout kunt besteden. Je slaat twee vliegen in één klap: je bent je budget niet kwijt en je zet het in voor depressiepreventie bij jullie op school.

Wat gebeurt er met het tegoed als we het niet helemaal gaan opmaken? 

Ook het tegoed dat overblijft nadat een voorstelling heeft plaatsgevonden blijft voor jullie geldig t/m 2023 en kan gebruikt worden voor alle programma's van Throughout Productions.  

Met deze actie ondersteunen jullie ons als cultureel bedrijf enorm

Laten we heel eerlijk zijn: de Covid richtlijnen en beperkingen hebben de culturele sector geen goed gedaan. Voorstellingen blijven achter of worden gecanceld en cultuurbudgetten op scholen, zoals CJP tegoeden verdampen. We hebben het als bedrijf goed gedaan tijdens Covid. Gelukkig zijn we overeind blijven staan en we zijn zelfs iets gegroeid. We hebben nieuwe medewerkers in vaste dienst aangenomen en zijn klaar voor de toekomst. Maar dat kunnen we niet zonder jullie: onze bezoekers, publiek, scholen en sponsoren. En daar zijn wij dankbaar voor. Ga direct naar het aanvraag formulier.

Jullie zijn niet van CJP, mogen jullie dan wel een CJP waardecoupon aanbieden?

Dat klopt, wij zijn niet van CJP en wij bieden ook geen waardecoupon voor CJP bestedingen aan. Wat wij wél doen is het accepteren van het CJP tegoed om daar vervolgens een waardecoupon aan te maken in onze eigen boekhouding. Het is onze toezegging op papier dat jullie het budget mogen gebruiken voor de producten uit het "Laat het licht aan" programma, zoals de depressie voorstelling (en later ook andere programma's). 
Testimonials

De omboekgarantie in de praktijk

(Helaas) hebben wij vanwege Covid richtlijnen gebruik moeten maken van de omboekgarantie voor de voorstelling. Het was een kwestie van één belletje. De medewerker wenste ons sterkte en hielp mij na 2 weken herinneren om een nieuwe datum te prikken. We zijn verschoven van december 2021 naar april 2022. Ons CJP tegoed voor 2021 hebben we kunnen besteden en het geeft heel veel rust dat we in 2022 aan de slag gaan met de depressiepreventie.
Mentor klas 3&4
Eerlijk gezegd stond ons hoofd er even niet naar, toch hield de theatermaker contact met ons, waardoor we er steeds weer aan herinnerd werden. Afgelopen augustus hebben we de voorstelling geboekt voor december 2021. Echter kwamen er veel extra Corona gevallen bij ons op school, waardoor we de voorstelling hebben  moeten verplaatsen naar januari 2022. Ik hoop dat het dan door kan gaan. En zo niet, verzekerde de makers mij; gaan we hem gewoon opnieuw verplaatsen!
Zorgcoördinator

Dit wil je niet missen

Laat je CJP budget niet vervallen

regel in twee minuten dat je alsnog je budget behoud in 2022
Zet je budget in voor depressiepreventie en ben klaar voor een duurzame toekomst