May 8 / Willem van Leunen

Throughout Productions gaat de samenwerking aan met Apprentice digitale leeromgeving

Throughout Productions en Apprentice gaan samenwerken. Het aanbod van Laat het licht aan wordt aangeboden binnen de Apprentice digitale leeromgeving. De laatste voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang. “Ik vind het heel knap hoe de makers van Laat het licht aan hun hoofd boven water weten te houden”, vertelt Joery van de Geijn, werkzaam bij Apprentice en vervolgt: “Ze zijn steeds proactief geweest in de afgelopen, absurde tijd. En ook heel enthousiast gebleven, dat vind ik bewonderenswaardig.”

Een vliegende start

Willem van Leunen en Jarno Korf zijn in begin 2020 hun theaterproductiebedrijf gestart. Korf: “We hadden mijn solo eindvoorstelling voor mijn opleiding omgeschreven naar een depressie preventie voorstelling voor middelbare scholen en daar gingen we in 2020 mee touren door Nederland”. De première op 10 maart was een bruisende en vliegende start.

Een tijd van rennen en stilstaan

Vijf dagen later echter, op 15 maart 2020 ging Nederland voor de eerste keer op slot. “Daarmee werd er een tijdelijke streep getrokken door de tournee van onze voorstelling, aldus Korf. “Er brak er een onzekere periode aan waarin onze inkomsten flink zagen teruglopen,” zegt Van Leunen. “Het was een tijd van rennen en stilstaan. Scholen mochten dan wel naar het theater, en dan toch weer niet.”

Bereiken van jongeren

Door de samenwerking met Apprentice hopen Korf en Van Leunen in ieder geval een extra stap te zetten in het bereiken van de jongeren die de film
De film helpt scholen en begeleiders met depressie preventie. Door de leerling volledig zelfstandig uit te voeren. Met praktische geïntegreerde videolessen.
 gaan kijken. “Samen met Apprentice zorgen we ervoor dat ons les aanbod ook toegankelijk is via Magister en Somtoday”, hoopt Van Leunen.