Spanning en stress door het thuiswerken

Mar 10 / Jarno Korf

Spanning en Stress

Volgende week dinsdag is het de dag van de thuiswerker. Thuis werken is niet altijd even makkelijk. Hoe herken je bijvoorbeeld iemand met depressie terwijl je met diegene aan het facetimen bent? Dat is de vraag die vaak aan de medewerkers van Throughout Productions wordt gesteld en die wordt beantwoord in de spoedcursus online depressie herkenning.
“Sinds maart 2020 is Nederland af en aan in lockdown door de Corona crisis. En het jaar vloog voorbij. Even thuiswerken is en was geen probleem, maar wanneer de kinderen dan ook thuis zijn en je 24/7 op elkaars lip zit is het logisch dat er spanningen ontstaan”, vertelt Korf.
“OpenUp heeft onderzoek gedaan naar de spanning en stressniveaus van de werkende Nederlander tijdens de crisis. Zeven op de tien gaf aan last te hebben van spanningen en stress. Ongeveer de helft van de ondervraagden vertelde last te hebben van somberheidsklachten. Eén op de tien werkenden heeft last van heftigere klachten, zoals angst. Soms is de deur uit gaan een hele opgave. Een verdere verruiming van de lockdown had ruimte geboden, maar is nog niet verantwoord. Helaas“, vult van Leunen aan. 

Dag van de thuiswerker

Kijk op de dag van de thuiswerker net even iets meer naar elkaar om. Ondersteun elkaar waar nodig en ontspan. Je werkt al meer dan een jaar thuis dus een dagje ontspannen is ook niet verkeerd. Onze dag van de thuiswerker staat in teken van het verlichten van de spanning en stress als gevolg van het thuiswerken.
Thuiswerker, ons respect heb je!