Een openhartig Interview met de makers van Laat het licht aan
Hoe vaak zeg jij 'Nee'?
Limburg 1 
Op 9 maart 2020 gingen de makers van Laat het licht aan in gesprek tijdens het interview met tafelheer Bas van Mulken van het L1 programma L1mburg Centraal. "Dat een jaar zo snel voorbij kan gaan is ongelofelijk. Het ene moment zit je daar aan tafel en het andere moment is dat alweer een jaar geleden", vertelt Korf. " Volgens cijfers uit 2018 had ruim 5 procent van de jongeren tussen 12 en 18 jaar last van depressies en een enkele keer met zelfmoord als absoluut dieptepunt. Dit was een van de redenen om een theatervoorstelling te maken en uiteindelijk ook een film", vult van Leunen aan.
Film
Korf: "De Tour is uiteindelijk afgelast omdat de Corona crisis het niet toe liet om verder te spelen in theaters of scholen". "En daarom zijn we in November 2020 overgestapt naar een film, omdat je online wel kunt blijven werken aan depressie preventie", zegt van Leunen.
Meer informatie over de film vind je HIER
Het interview
In het interview vertellen Korf en van Leunen over de herkomst van het project. De inhoud van de voorstelling en wat ze er mee willen bereiken.
"Vroeger ben ik misbruikt en verkracht. En door die gebeurtenissen ben ik af en aan in een depressie terecht gekomen. De ene keer is die heftiger dan de ander en de ene keer denk je dan ook aan zelfmoord en de andere keer niet, omdat het dan al sneller weg is." "In 2018 was ik op het punt van, oke nu is het klaar, of ik kan er nu wat mee gaan doen en het verwerken of ik kan uit het leven stappen. En ik heb voor het verwerken gekozen", vertelt Korf.
Het hele openhartige interview is HIER terug te vinden.
Leer over depressie- en zelfmoordpreventie op www.throughout.nl
Praten over zelfmoord­gedachten kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.
Drag to resize
"The Only Way Out Is Through." - Robert Frost
Drag to resize
Copyright © 2021 Throughout Productions | Laat het licht aan is een handelsmerk van TP
Over Jarno Korf-
Hoi! Mijn naam is Jarno, 23 jaar en ik ben mede eigenaar van Throughout Productions. Ik ben afgestudeerd Musical acteur en Hnlp (Human Neuro-Linguïstisch Psychology) Coach. Deze kennis zet ik in om de producten van Throughout naar een nog hoger niveau te tillen. Dit doe ik in samenwerking met Willem van Leunen. 

Heb je een vraag? Ik help je graag verder! Je kunt contact opnemen via de mail en het telefoonnummer onder aan deze pagina!
Maak depressie bespreekbaar, Laat het licht aan - De film:
Write your awesome label here.
Over ons -
Wij zijn Throughout Productions en ons geheim is: 'Bespreekbaar maken'.

Wij zijn een producent die gepassioneerd werkt aan producties over belangrijke levensonderwerpen over persoonlijke ontwikkeling. Wij houden ervan om mensen te zien groeien. Onze focus ligt op jongeren en hun begeleiders, omdat wij denken dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met persoonlijke ontwikkeling. 
“The Only Way Out Is Through.” - Robert Frost