Film over depressie laat Corona jaar voorbij vliegen
Hoe vaak zeg jij 'Nee'?
De 3 maart ontdekking
Tijdens de montage en de voorverkoop van de film focuste Korf zich op het hernieuwen van Laat het licht aan de theatervoorstelling en kwam hier tot een grappige ontdekking. Het schrijven van de eerste versie van het theaterscript is gestart op 3 maart 2020. Dit was grappig doordat Korf startte met het schrijven van de tweede versie op 3 maart 2021.
Korf: "Toen pas kreeg ik het besef hoe snel afgelopen jaar voorbij is gegaan. Het ene moment sta je drie keer te spelen voor een uitverkochte zaal in Maastricht. Het andere moment heb je een film opgenomen, een nieuwe site gemaakt, werk je aan een autobiografie en begin je aan de tweede versie van het theaterscript". "We vroegen elkaar al vaker van, wat hebben we het afgelopen jaar nou gedaan, maar het is wel duidelijk dat we grote stappen maken met ons theaterbedrijf", vult van Leunen aan.
De theater voorstelling
Throughout Productions speelde nét vóór de Corona crisis de eerste drie voorstellingen van de Laat het licht aan tour. Deze voorstellingen werden gespeeld voor het Porta Mosana College in Maastricht. Drie dagen later kwam de tour tot een stop door de in acht genomen maartregelen van de crisis. Het team van Laat het licht aan probeerde nog om de show aan de man te brengen. Door de onzekerheid op scholen was dit niet met succes. Van Leunen: "We hebben het geprobeerd, vooral toen we te horen kregen dat er versoepelingen kwamen in september 2020." "Toen kwam er wel weer wat beweging in contacten met scholen en leek het de goede kant op te gaan, maar daarna kwamen de strengere maatregelen al weer snel om de hoek kijken. Toen lagen we weer stil", vult Korf aan.
Van Leunen en Korf bleven niet bij de pakken neer zitten. Ze bedachten tijdens het schoonmaken van het kantoor, voor de 10de keer, om van Laat het licht aan een film te maken. Van Leunen: "Dit was een keerpunt voor ons theaterbedrijf, waar film nu een belangrijk onderdeel van het productieproces is geworden". Korf: "Nog geen 4 weken na het bedenken van de film stonden we hem al te schieten in de prachtige natuur van Vlieland. We kozen voor Vlieland omdat het eiland zo een unieke gevarieerde natuur heeft met een prachtig landschap. Het was wel erg koud". "Ja, 1 graad boven nul" vult Van Leunen lachend aan.
Drag to resize
"The Only Way Out Is Through." - Robert Frost
Drag to resize
De film voorverkoop
16 april stopt de voorverkoop van de film en vervalt de korting van 25%. "Daar hebben we bewust voor gekozen. Dan wordt de film naar verwachting opgeleverd en ben ik jarig. Je kunt het tot dan eigenlijk zien als een soort cadeautje", zegt Van Leunen.
Wat het cadeautje van Jarno zal bevatten op 9 oktober willen de makers nog niet vrijgeven. "Wel kan ik je vertellen dat, zodra het weer kan, we het theater weer in gaan", zegt Korf met een knipoog.
Laat het licht aan de film is een  is een film met geïntegreerde lesopdrachten voor jongeren. Richt zich op het herkennen van depressie. Hoe daar mee om te gaan en het voorkomen van zelfdoding.
Copyright © 2021 Throughout Productions | Laat het licht aan is een handelsmerk van TP
Over Jarno Korf-
Hoi! Mijn naam is Jarno, 23 jaar en ik ben mede eigenaar van Throughout Productions. Ik ben afgestudeerd Musical acteur en Hnlp (Human Neuro-Linguïstisch Psychology) Coach. Deze kennis zet ik in om de producten van Throughout naar een nog hoger niveau te tillen. Dit doe ik in samenwerking met Willem van Leunen. 

Heb je een vraag? Ik help je graag verder! Je kunt contact opnemen via de mail en het telefoonnummer onder aan deze pagina!
Maak depressie bespreekbaar, Laat het licht aan - De film:
Write your awesome label here.
Over ons -
Wij zijn Throughout Productions en ons geheim is: 'Bespreekbaar maken'.

Wij zijn een producent die gepassioneerd werkt aan producties over belangrijke levensonderwerpen over persoonlijke ontwikkeling. Wij houden ervan om mensen te zien groeien. Onze focus ligt op jongeren en hun begeleiders, omdat wij denken dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met persoonlijke ontwikkeling. 
“The Only Way Out Is Through.” - Robert Frost